I traditionell kinesisk medicin återställs balansen av yin och yang, samt störningen i cirkulationen av energi, blod och kroppsvätskor. Om det råder obalans uppträder med tiden symptom. Dessa kan vara olika smärtor som till exempel fibromyalgi, revbenssmärta, magsmärtor, golfarmbåge, musarm/ tennisarmbåge, huvudvärk/migrän, diskbråck (beroende på hur det buktar ut), ryggskott, stel nacke, vrickning/stukning, ischias eller ledsmärtor eller stress, sömnstörningar, emotionella besvär, förstoppning, diarré, PMS eller andra menstruella besvär, ansiktsförlamning, eksem, syn-/ögonbesvär, axelbesvär, gallblåsebesvär, inflammation i underlivet, stelhet, astma, förkylning, och mag- och blåskatarr. När kroppen ska läkas inifrån tar det ibland längre tid än med tabletter som används i västerländsk medicin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är lättare att behandla personer som tar till sig de råd som ges. Alla råd har ett syfte att förbättra den aktuella situationen. Vissa obalanser kan ha blivit så allvarliga att det är svårt att rå på dem. Det finns tyvärr klientexempel på där man med västerländsk medicin ”bara” behandlat symtomen, vilket innebär att obalansen kvarstår och sjukdomen (som ibland kommer tillbaka eller antar andra former) kan bli än svårare att behandla. Det enda sättet är att prova, några löften utlovas aldrig.

Du behöver inte ha några konkreta besvär för att få nytta av behandling. Regelbundna behandlingar förebygger besvär och förbättrar din hälsa. Det är så mycket enklare att förebygga obalanser än att bota sjukdomar!